aqua

Étimologi Basa Sunda (1): Ngaran Kadaharan tina Basa Cina

Rupa-rupa kadaharan jeung kaolahan nu asalna ti Cina (Foto: Internet)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Loba ngaran kadaharan kabeuki urang Sunda kiwari anu asalna tina basa deungeun. Ucapanana aya nu angger, aya anu robah diluyukeun jeung létah urang Sunda.

Baca Juga:

Yuk Berburu Kuliner Nusantara di Festival Indonesia Kaya Rasa

Ini Cara Tingkatkan UKM Kreatif Ala Diskoperindag Purwakarta



Anu kaitung loba téh anu asalna tina basa Cina. Bisa jadi, lantaran baheula mah urang Cina datang ka urang téh lolobana rék ngaradon usaha.

Ari usahana umumna dina widang kadaharan (kulinér) jeung bahan bangunan. Matak tong anéh upama manggihan kadaharan jeung bahan bangunan anu asalna ti Cina atawa asalna tina basa Cina.

Ayeuna mah urang nataan sawatara ngaran kadaharan atawa bahanna, anu asalna tina basa Cina.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6 7
Tags : Toponimi Basa Sunda Basa Cina Kuliner Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Kampung Daun, Wisata Kuliner Bernuansa Alam Romantis

Beragam Hidangan Kuliner Rasa Keju Cetak Rekor MURI

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi