aqua

Étimologi Basa Sunda (2): Ngaran Kadaharan tina Basa Deungeun Lianna

Matabak, ngaran kadaharan nu asalna tina basa Arab (Foto: Craftlog)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Saenyana basa deungeun (asing) anu gedé pangaruhna kana basa Sunda téh nya éta basa Sangsekerta, Kawi, Belanda, jeung Arab.

Baca Juga:

Yuk Berburu Kuliner Nusantara di Festival Indonesia Kaya Rasa

Ini Cara Tingkatkan UKM Kreatif Ala Diskoperindag Purwakarta



Tapi dina urusan ngaran kadaharan mah, anu loba diserep ku basa Sunda téh nya éta basa Cina jeung Belanda.

Mémang aya ogé anu asalna tina basa Arab ngan teu loba. Kitu deui jeung basa deungeun lianna, saperti basa Perancis, Portugis, jeung Inggris.

Tah, ayeuna urang tataan sawatara ngaran kadaharan urang Sunda anu asalna tina basa deungeun, salian ti basa Cina.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Tags : Toponimi Basa Sunda Ngaran Kadaharan Kuliner Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Kampung Daun, Wisata Kuliner Bernuansa Alam Romantis

Beragam Hidangan Kuliner Rasa Keju Cetak Rekor MURI

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi