aqua

Étimologi Basa Sunda (3): Sayuran jeung Bungbuahan tina Basa Deungeun

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Lain ngaran kadaharan baé anu asalna tina basa deungeun téh. Sayuran jeung bungbuahan ogé loba anu asalna tina basa deungeun.

Baca Juga:

Sawo Walanda Majang di Sapanjang Jalan Cipatat

Jaat Lalab anu Luhur Ajén Gizina



Sarua jeung ngaran kadaharan, aya anu diserep sagemblengna, aya anu dirobah unina diluyukeun jeung létah bangsa urang.

Loba tatangkalan di urang anu asalna ti nagri deungeun. Datangna ka urang téh aya kana ratusan taun ka tukang. Malah geus asa tangkal anu jadi di urang wé. Ngan bisa dijujut asalna, di antarana ditilik tina ngaranna.

Yu, urang tataan hiji-hijina, di antarana baé ieu mah.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6 7
Tags : Toponimi Basa Sunda Ngaran Sayuran Ngaran Bungbuahan Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Usum Panén di Priangan Baheula

Babaritan di Pangandaran, Karawang, jeung Kuningan

Asal-usul jeung Papasingan Lalakon Carita Wayang

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi