bjb

Sabagéan “Highway Pajajaran” Aya di Purwakarta

Jalan ti Wanayasa ka Bandung taun 1920-1935 (Foto: Tropenmuseum)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Ti Jaman Pajajaran kénéh ogé Purwakarta mah geus kaitung ramé (ceuk ukuran harita mah), sabab geus kaliwatan ku jalan nu nyambungkeun Karajaan Galuh jeung Karajaan Sunda.



Jalanna ngembat ti Kawali (di Ciamis kiwari) nepi ka Batutulis di Bogor. Éta jalan téh, ceuk paraahli sajarah mah geus aya ti abad ka-11 mula.

Jalan anu ku Amir Sutaarga dilandih “Highway Pajajaran” téh rutena: Kawali – Talaga – Karangsambung – Tomo – Cisalak – Jalancagak – Sagalahérang – Wanayasa – Cikao – Tanjungpura – Warunggedé – Cibarusah – Cileungsi – Pakuan.
Halaman selanjutnya
Tags : Highway Pajajaran Kawali Ciamis Pkuan Bogor Wanayasa Cikaobandung Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi