JMN Channel


Carita Rayat Garut: Sasakala Situ Bagendit

Situ Bagendit (Foto: suarakarya.id)

Dipindo catur ku: Budi Rahayu Tamsyah

Di wewengkon Garut aya situ anu ngaranna kawentar ka mana-mana, nya éta Situ Bagendit. Cék sasakala mah, éta Situ Bagendit téh asal-muasalna kieu:

Baca Juga:

Pertumbuhan Kredit Komersial Bank Bjb Naik 18,8% Di Triwulan II 2021

Tiga Manfaat Kecipir Bagi Kesehatan, Bisa Perkuat Kekebalan Tubuh



Baheula aya hiji randa beunghar katelahna Nyi Endit. Ieu téh saenyana mah nénéhna, da ngaran sajatina mah Nyi Bagendit. Manéhna téh kacida pisan korétna.

Geus taya nu bireuk deui kana kakorétanana téh. Salian ti pakacar-pakacarna mah, tara aya nu larsup ka imahna. Éstuning lain babasan éta mah hirup nyorangan téh.

Ngahaja mencilkeun manéh, ngababakan di tengah pasawahan anu upluk-aplak. Maksudna taya lian, ku bawaning embung campur jeung batur, da sieun kasoro téa.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4
Tags : Carita Rayat Situ Bagendit Kabupaten Garut Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

JMN Channel

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

tag populer

unduh aplikasi