JMN Channel


Ngangkut Matrial ti Cikao ka Bandung Ngaliwat ka Wanayasa

Jalan ka Wanayasa lebah Rancadarah (Foto: Jabarnews)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Baheula mah, ceuk Haryoto Kunto dina bukuna “Wajah Bandoeng Tempo Doeloe” (1984), nepi ka abad ka-19, jalan ti Alun-alun Bandung anu aya di sisi Walungan Cikapundung téh, disebutna Jalan Wanayasa.

Baca Juga:

Stok Vaksin di Jabar Habis, Ridwan Kamil: Bola di Pemerintah Pusat

Persib Bandung Bersyukur Liga 1 Diputuskan Akan Digelar 20 Agustus



Bisa jadi anu ayeuna disebut Jalan Cikapundung, Jalan Braga, parat nepi ka Merdika Lio. Ari sababna, éta jalan téh sok dipaké ku nu rék lumampah ka Batawi ngaliwatan Wanayasa.

Ti Bandung teu langsung ka Jalancagak, da jalan anu ngaliwatan ka Ciater jeung Tangkubanparahu mah, kaasup jalan anyar. Jalan satapak anu digedéan sabada di Ciater aya perkebunan entéh pertengahan taun 1930-an.

Ari rute anu baheula: Alun-alun Bandung – Merdeka Lio – Kampung Balubur – Coblong – Dago – Buniwangi – Maribaya. Ti dinya méngkol ka Cibodas – Cupunagara, anu brasna ka Cisalak.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4
Tags : Highway Pajajaran Cikaobandung Wanayasa Cisalak Bandung Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

JMN Channel

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

tag populer

unduh aplikasi