bjb

Ngangkut Matrial ti Cikao ka Bandung Ngaliwat ka Wanayasa

Jalan ka Wanayasa lebah Rancadarah (Foto: Jabarnews)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Baheula mah, ceuk Haryoto Kunto dina bukuna “Wajah Bandoeng Tempo Doeloe” (1984), nepi ka abad ka-19, jalan ti Alun-alun Bandung anu aya di sisi Walungan Cikapundung téh, disebutna Jalan Wanayasa.

Baca Juga:

Badminton Tournament Camat Wanayasa Cup

Polsek Wanayasa Amankan Anak Punk Kerap Ganggu Pengunjung Wisata



Bisa jadi anu ayeuna disebut Jalan Cikapundung, Jalan Braga, parat nepi ka Merdika Lio. Ari sababna, éta jalan téh sok dipaké ku nu rék lumampah ka Batawi ngaliwatan Wanayasa.

Ti Bandung teu langsung ka Jalancagak, da jalan anu ngaliwatan ka Ciater jeung Tangkubanparahu mah, kaasup jalan anyar. Jalan satapak anu digedéan sabada di Ciater aya perkebunan entéh pertengahan taun 1930-an.
Halaman selanjutnya
Tags : Highway Pajajaran Cikaobandung Wanayasa Cisalak Bandung Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Kapolsek Wanayasa Bantu Padamkan Kebakaran Lahan

Ini Bentuk Solidaritas TNI-Polri di Kecamatan Wanayasa

Polres Purwakarta Amankan Lokasi Wisata

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi