bjb

Carita Rayat Subang: Sasakala Pamanukan

Basisir Pondok Bali di Pamanukan, Subang (Foto: Wartakini.co)

Dipindo catur ku: Budi Rahayu Tamsyah

Jaman baheula di daérah basisir kalér Pulo Jawa aya karajaan anu katelahna Karajaan Pilangsari. Kahirupan rayatna, henteu ari lubak-libuk mah, tapi cukup. Henteu kakurangan wé. Nyirikeun rayatna getol digarawé, boh patanina boh pamayangna.

Baca Juga:

Carita Rayat Garut: Sasakala Situ Bagendit

Carita Rayat Banten: Sasakala Selat Sunda



Karajaan Pilangsari boga raja anu wijaksana jeung pinter ngolah nagara. Raja Pilangsari kagungan kembang nagara anu ngan hiji-hijina, keur nincak rumaja, nya éta Milangsari.

Milangsari katelah kageulisanana ku saeusi nagara. Malah ahirna mah kageulisanana téh sumebar ka nagara-nagara tatangga. Kageulisan Milangsari jadi sabiwir hiji. Loba anu panasaran, siga kumaha ari Milangsari téh? Rabul ti suklakna ti siklukna hayang nyaho rupa Kembang Nagara Pilangsari.
Halaman selanjutnya
Tags : Carita Rayat Dongeng Sasakala Pamanukan Kabupaten Subang Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Carita Rayat Bandung: Sasakala Gunung Geulis

Carita Rayat Purwakarta: Jonggrang Kalapitung

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi