bjb

Sastra jeung Seni Sunda: Mikawanoh Carita Pantun

Mang Ayi, juru pantun anu masih keneh nyesa di Kabupaten Subang. (Foto: AtmaGo)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

“Pantun” dina basa Indonésia béda jeung “carita pantun” dina basa Sunda. Kecap “pantun” dina basa Indonésia sarua jeung “sisindiran” dina basa Sunda. Nya éta basa ugeran (puisi) anu diwangun ku cangkang jeung eusi.

Baca Juga:

Carita Pantun: Deugdeug Pati Jaya Perang

Carita Pantun: Badak Pamalang



Ari carita pantun nya éta lalakon (carita) anu ditepikeun sacara lisan dina wangun basa ugeran (puisi), bari dipirig ku kacapi.

Aya bagéan anu digalantangkeun jeung aya bagéan anu dikawihkeun deuih. Tapi angger bari dipirig ku kacapi. Anu nepikeun carita pantun disebutna juru pantun.
Halaman selanjutnya
Tags : Carita Pantun Sastra Sunda Seni Sunda Jaman Pajajaran Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Carita Pantun: Budak Manyor di Kuta Tandingan

Carita Pantun Nyai Sumur Bandung

Carita Pantun: Mundinglaya di Kusumah

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi