Live Stream Bandung 132 TV


Jalan Karéta Api jeung Statsion di Purwakarta

Statsion Kareta Api Purwakarta. (Foto: Net)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Dina mangsana mah, jalan karéta api téh gedé pangaruhna kana kamajuan hiji kota. Jalan karéta api minangka infrastruktur anu kawilang penting. Kaasup di Purwakarta.

Baca Juga:

Ini Manfaat Biji Buah Nangka, Diantaranya Bisa Cegah Kanker Dan Diabetes

Video: Kisah Seorang Gadis SMP Rela Jadi Badut Untuk Bantu Ibunya



Ari jalan karéta api alias erél mimiti dijieun di wewengkon Purwakarta 29 Désémbér 1900. Réngsé sarta diresmikeun 27 Désémber 1902. Mangrupa pangwangunan tahap kahiji jalan karéta api Karawang – Bandung.

Diteruskeun kana pangwangunan jalan karéta api tahap kadua Purwakarta – Padalarang. Réngsé taun 1906. Anu ngawangunna Staat Spoorwegen (SS), perusahaan karéta api Hindia Walanda.

Rada lila pangwangunan tahap kadua mah, sabab kudu nyieun jalan karéta api ngaliwatan sawatara jurang jeung nyieun torowongan anu panjang deuih.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6
Tags : Stasiun Purwakarta Jalan Kereta Api Jatiluhur Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Ini Manfaat Mengkonsumsi Ikan Nila, Diantaranya Cegah Penuaan Dini

Tak Mau Keluarga Kalian Diganggu Jin Jahat? Lakukan Cara Ini

JMN Channel

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

tag populer

unduh aplikasi