aqua

Carita Pantun: Ciung Wanara

Situs Ciung Wanara di Karangkamulyan, Ciamis. (Foto: Jelajah Nusae)

Dipindo catur ku: Budi Rahayu Tamsyah

Kacaturkeun di Karajaan Galuh. Anu ngaheuyeuk dayeuh waktu harita nya éta Prabu Barma Wijaya Kusumah. Anjeunna kagungan permaisuri dua. Nu kahiji Déwi Naganingrum, ari nu kadua Déwi Pangrenyep. Harita duanana keur kakandungan.

Baca Juga:

Ternyata Ini Referensi Ridwan Saidi yang Timbulkan Kontroversi

Kata “Galuh” Dari Bahasa Armenia, Jaka Sembung Bawa Golok



Barang nepi kana waktuna, Déwi Pangrenyep ngalahirkeun. Budakna lalaki kasép jeung mulus, dingaranan Hariang Banga.

Tilu bulan ti harita, Déwi Naganingrum ogé ngalahirkeun, diparajian ku Déwi Pangrenyep. Orokna lalaki deuih. Tapi ku Déwi Pangrenyep diganti ku anak anjing, nepi ka saolah-olah Déwi Naganingrum téh ngalahirkeun anak anjing.

Ari orok nu saéstuna diasupkeun kana kandaga dibarengan ku endog hayam sahiji, terus dipalidkeun ka Walungan Citanduy.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6
Tags : Carita Pantun Ciung Wanara Kerajaan Galuh Kerajaan Pajajaran Kabupaten Ciamis Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Ridwan Saidi Minta Maaf, Siap Datang ke Ciamis

Bupati Ciamis Bakal Ambil Jalur Hukum Terhadap Ridwan Saidi

Buntut Pernyataan Ridwan Saidi, Masyarakat Ciamis Lakukan Unras

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi