bjb

Ngaran Rupa-rupa Lauk Cai dina Basa Sunda

Lauk beunteur. (Hoto: Alam Endah)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Budak baheula mah atawa kolot ayeuna, hég kungsi ngalaman hirup di pilemburan, asa piraku mun teu ngalaman ngala lauk di walungan téh. Ngalana ogé diuseupan atawa disair, boh ku ayakan boh ku lambit.

Baca Juga:

Sawo Walanda Majang di Sapanjang Jalan Cipatat

Jaat Lalab anu Luhur Ajén Gizina



Carang anu maké kecrik atawa heurap téh, sabab éta mah pagawéan kolot atawa jalma anu geus sawawa. Ngarungkupkeun kecrik atawa heurap, lain pagawéan énténg-énténg keur budak. Komo keur nu teu biasa mah.

Salian ti nguseup jeung negér téh, nyieun kokombongan deuih ngala lauk di walungan téh. Petana kawas nu marak, ngan ieu mah di sisi walungan anu déétna (babantar).
Halaman selanjutnya
Tags : Lauk Cai Rupa-rupa Lauk Kosakata Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Usum Panén di Priangan Baheula

Babaritan di Pangandaran, Karawang, jeung Kuningan

Asal-usul jeung Papasingan Lalakon Carita Wayang

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi