bjb

Carita Pantun: Mundinglaya di Kusumah

Ilustrasi (Historina)

Dipindo catur ku: Budi Rahayu Tamsyah

Prabu Siliwangi téh raja di Karajaan Pajajaran. Ari patihna dua nya éta Kidang Kancana jeung Gelap Nyawang, anu awakna jangkung badag.

Baca Juga:

Carita Pantun: Deugdeug Pati Jaya Perang

Carita Pantun: Budak Manyor di Kuta Tandingan



Hiji mangsa Prabu Siliwangi tatapa di Gunung Hambalang, lantaran palay kagungan deui putra. Kalah kénging putri, nya éta Padma Wati, putra Pohaci Wiru Mananggay ti Kahiyangan. Nya ditikah wé dijadikeun praméswari. Netepna di Gunung Gumuruh.

Waktos praméswari kakandungan, nyiramna téh palay honjé. Lajeng baé Kangjeng Raja ngutus Léngsér néangan éta honjé ka Nagri Kuta Pandak di Babakan Muara Bérés.
Halaman selanjutnya
Tags : Carita Pantung Mundinglaya di Kusumah Prabu Siliwangi Kerajaan Pajajaran Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Carita Pantun Nyai Sumur Bandung

Soal Pemujaan di Gunung Hejo, Ini Kata Juru Kuncinya

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi