aqua

Ngaran Rupa-rupa Kasakit dina Basa Sunda

Kasakit akibat virus Corona nu matak riweuh. (Foto: Queretaro)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Kiwari mah kasakit (panyakit) téh loba rupana. Ayeuna geus torojol deui kasakit anyar anu asalna tina virus, nya éta Corona. Atuh ramé jadi catur, matak ibur salelembur, éar sajajagat.

Baca Juga:

RSHS Bandung: Pasien Belum Positif Terinfeksi Virus Corona

RSHS Bandung Rawat Pasien Suspect Virus Corona



Katelahna virus Covid-19, anu mimiti kapanggih di Tiongkok. Terus sumebar ka mancanagara, kaasup ka Indonésia. Malah kiwari geus disebut-sebut dina kaayaan pandemi, anu dina basa Sunda mah disebut usum sasalad.

Disebut kasakit anyar, lantaran mémang anyar-anyar kapanggihna. Komo upama dibandingkeun jeung kasakit urang Sunda baheula mah. Kasakit anu nyerang ambekan (pernapasan), upamana, paling-paling ogé bengék atawa eungap.

Urang Sunda baheula mah percaya, yén kasakit téh asal-muasalna tina hawa kotor jeung kadaharan. Matak papagonna ogé patali jeung kaséhatan, nu utamana mah ukur dua: hirup kudu berséka jeung ulah tambarakan (barangdahar).
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Tags : Ngaran Rupa-rupa Kasakit Kasakit Basa Sunda Virus Corona Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Korban Tewas Akibat Virus Corona Bertambah Jadi 52 Orang

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi