bjb
itcbet

Asal-usul Leuweung Siperlaw jeung Batu Tanceb

Pasir Nagara Cina kiwari. (Foto: Kompas.com)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Di Kacamatan Kiarapedes, Kabupatén Purwakarta, aya leuweung anu ngaranna Leuweung Siperlaw. Ku masarakat di dinya mah kadang-kadang disebut Ciperlaw atawa Ciperlawu.



Leuweung Siperlaw manjang ti Désa Cibeber, Sumbersari, nepi ka Kiarapedes. Ngaranna bisa disebutkeun anéh kadéngéna. Éta téh aya asal-usulna, anu raket patalina jeung kajadian karaman Cina Makao di Purwakarta.

Kajadianana tanggal 10 Méi 1832 M, mareng jeung ditumpesna karaman Cina Makao di tanjakan Pasirpanjang, anu kiwari nelah ngaranna jadi Rancadarah.
Halaman selanjutnya
Tags : Leuweung Siperlaw Batu Tanceb Kecamatan Kiarapedes Pasir Nagara Cina Rancadarah Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi