bjb

Carita Pantun: Budak Manyor di Kuta Tandingan

Salasahiji guha di Kuta Tandingan, sesa nagara heubeul anu aya di Karawang (Foto: Jabarnews)

Dipindo catur ku: Budi Rahayu Tamsyah

Sunan Ambu, ratu di Kahiyangan, geus puputra dalapan urang. Sanajan kitu, hiji mangsa Sunan Ambu metik sagagang kembang jaksi, sarta dicipta jadi dua budak sapasang, awéwé jeung lalaki.

Baca Juga:

Carita Pantun: Gajah Lumantung

Gaya Basa Rarahulan dina Carita Pantun



Éta budak téh duanana ogé goréng patut. Nu lalaki dadana nonjol, ari nu awéwé tarangna bencenong gedé. Nu lalaki dingaranan Budak Manyor, ari nu awéwé dingaranan Si Genjru, saluyu jeung rupana.

Hiji mangsa Sunan Ambu nitah éta dua budak sangkan turun ka dunya (Buana Panca Tengah). Salila di dunya ngan ukur meunang ngadahar cabé jeung bawang saloba-lobana. Di dunya éta budak téh dipihapékeun ka Nini jeung Aki Panyumpit.
Halaman selanjutnya
Tags : Carita Pantun Budak Manyor Kuta Tandingan Kabupaten Karawang Kabupaten Sumedang Kerajaan Pajajaran Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Carita Pantun: Deugdeug Pati Jaya Perang

Carita Pantun: Badak Pamalang

Carita Pantun Nyai Sumur Bandung

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi