bjb

Ngaran Rupa-rupa Lalab Karesep Urang Sunda

Rupa-rupa lalab. (Foto: Jabatnews)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Umumna urang Sunda mah kawentar beuki lalab. Kawasna kurang ajib mun dahar teu jeung sambel katut lalab keur coélna téh. Rék atahan, rék diasakan heula lalabna mah, sarua baé.



Mémang henteu sakabéh lalab bisa didahar atahna. Upamana baé pucuk daun sampeu jeung pucuk daun gedang. Éta mah biasana sok diseupan heula. Béda jeung téspong atawa jongé, ngeunah dikeremus atahna.

Ari jéngkol jeung peuteuy mah, atahanana ngeunah, asakna ogé ngeunah. Jéngkol mah komo, disemur ogé loba nu beuki. Semur jéngkol atawa sepi jéngkol, matak ponyo kana dahar.
Halaman selanjutnya
Tags : Rupa-rupa Lalab Urang Sunda Kuliner Khas Sunda Bahasa Sunda Jabarnewe Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi