Carita Pantun: Badak Pamalang

Juru pantun anu geus langka. (Foto: Net)

Dipindo catur ku: Budi Rahayu Tamsyah

Badak Pamalang téh putra Perebu Munding Malati ti Putri Geulis Aci Malati. Ari Perebu Munding Malati téh kapilanceuk Kasép Munding Sanggawati, Perebu Anom Pajajaran, anu mangkat ngalalana mangsa Badak Pamalang kakara sabulan aya dina jero kandungan.

Baca Juga:

Carita Pantun: Gajah Lumantung

Gaya Basa Rarahulan dina Carita Pantun



Waktu Badak Pamalang lahir, geus némbongkeun hal-hal anu matak ahéng. Kahiji, lahir teu dibarengan ku getih jeung cacai lianna. Kadua, kacida mulusna tur kasép. Katilu, teu ngabogaan puseur.

Aya leuwih nu ahéng. Umur tilu poé orok téh geus jejeritan ménta ngaran ka indungna. Ku indungna dingaranan Perebu Kilang Kidang, terus Perebu Geulang Rarang. Angger ceurik. Kitu deui basa ku paraji dibéré ngaran Perebu Sanggawaruling.

Bakating ku keuheul jeung ambek, éta orok anu can dingaranan téh dicokot ku bapana, tuluy ditalapung kacida jauhna. Budak kumalayang di angkasa, nya ragrag sarta nyangsang dina régang kembang campaka warna.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6
Tags : Carita Pantun Badak Pamalang Cisolok Sukabumi Sastra Sunda Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Carita Pantun: Deugdeug Pati Jaya Perang

Carita Pantun: Budak Manyor di Kuta Tandingan

Carita Pantun Nyai Sumur Bandung

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi