Carita Pantun: Deugdeug Pati Jaya Perang

Juru pantun ti Baduy. (Foto: Sejarah Blog)

Dipindo catur ku: Budi Rahayu Tamsyah

Radén Bagawat Imeng Sonjaya téh putra Prabu Siliwangi, raja di Pajajaran. Hiji peuting ngimpi patepung jeung putri geulis ti wewengkon belah wétan.

Baca Juga:

Carita Pantun: Gajah Lumantung

Gaya Basa Rarahulan dina Carita Pantun



Manéhna ménta idin ka bapana pikeun ngalalana ka belah wétan pikeun néangan putri geulis anu patepung dina impianana. Ku bapana diidinan.

Radén Bagawat Imeng Sonjaya terus mangkat ka belah wétan, dibarengan ku pangiringna anu satia, Ki Léngsér. Nya anjog ka Nagara Rambut Pala.

Raja di éta nagara nya éta Radén Demang Jaya Mantri, ngabagéakeun sémah. komo sanggeus nyahoeun anu datang téh putra Prabu Siliwangi. Harita kénéh ditepungkeun jeung adina, putri anu geulis ngaranna Nyi Ameng Layar.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Tags : Carita Pantun Deugdeug Pati Jaya Perang Pantun Sunda Kerajaan Pajajaran Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Carita Pantun: Badak Pamalang

Carita Pantun: Budak Manyor di Kuta Tandingan

Carita Pantun Nyai Sumur Bandung

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi