bjb

Carita Pantun: Gajah Lumantung

Ngaruat di Tanjakan Emen, Subang sababaraha waktu kaliwat, nanggap carita pantun. (Foto: Wartakini.com)

Dipindo catur ku: Budi Rahayu Tamsyah

Gajah Lumantung téh raja di Nagara Pasir Batang Lembur Tengah. Boga adi putri geulis ngaranna Nyai Nimbang Manik, anu geus boga salaki ka Sangiang Guru Gantang.

Baca Juga:

Gaya Basa Rarahulan dina Carita Pantun

Carita Pantun: Deugdeug Pati Jaya Perang



Harita anu jadi raja di Karajaan Majapait téh Singa Komala. Sang Raja boga adi awéwé anu ngaranna Nyai Sekar Komala. Raja Majapait boga maksud rék ngarebut Nagara Pasir Batang Lembur Tengah.

Nyai Sekar Komala nganaséhatan Singa Komala, sangkan ngabatalkeun niatna, sabab Nagara Pasir Batang Lembur Tengah geus boga raja anu gagah nya éta
Halaman selanjutnya
Tags : Carita Pantun Gajah Lumantung Sastra Buhun Sunda Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Carita Pantun: Badak Pamalang

Carita Pantun: Budak Manyor di Kuta Tandingan

Carita Pantun Nyai Sumur Bandung

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi