Miéling Dalang Rancagé Asép Sunandar Sunarya

Asep Sunandar Sunarya. (Foro: Pikiran Rakyat)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Ayeuna téh bulan Maret 2020, teu karasa geus genep taun urang Sunda kaleungitan salasaurang seniman anu gedé jasana enggoning ngamekarkeun seni wayang golék. Enya, tepatna tanggal 31 Maret 2014, Asép Sunandar Sunarya dipundut ku Nu Kagungan.

Baca Juga:

Video Konvoi Sepeda Motor Bawa Senjata Tajam Di Majalaya, Polres Bandung Tangkap 14 Warga

Duh, Perkumpulan LGBT Muncul Di Majalaya Dan Paseh Kabupaten Bandung



Sakur nu mikaresep wayang golék mah, tangtu moal bireuk deui ka Asép Sunandar Sunarya téh. Dalang wayang golék anu kasohor. Lain wungkul di Tatar Sunda, tapi ogé di sakuliah Indonésia.

Inyana salasaurang dalang anu mindeng ngalanglang ka mancanagara. Tangtu baé di dituna téh ngadon ngadalang. Mintonkeun kasenian wayang golék, salasahiji kasenian Sunda anu luhur ajénna.

Asép Sunandar Sunarya kaasup dalang anu rancagé. Asép ngaropéa wayang, utamana mah ti golongan panakawan jeung buta, nepi ka siga nu enya-enya “hirup”.
Halaman selanjutnya 1 2 3
Tags : Wayang Golek Asep Sunandar Sunarya Kabupaten Bandung Seni Sunda Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi