Live Stream Bandung 132 TV


Carita Rayat Bogor: Sasakala Talaga Warna

Talaga Warna di Kabupaten Bogor. (Foto: Netralnews)

Dipindo catur ku: Budi Rahayu Tamsyah

Jaman baheula, di daérah Puncak Bogor, di lamping Gunung Lémo nu aya di sabudeureun Pagunungan Mégamendung, aya karajaan anu ngaranna Karajaan Kutatanggeuhan. Anu sok disebut ogé Karajaan Kemuning Kemanggi.

Baca Juga:

Banyak Penumpukan, Satgas Minta Angkutan Umum Kembalikan Pemudik

Masuk Sukabumi Tak Bawa Dokumen Lengkap, Siap-siap Putar Balik



Rajana Prabu Swarnalaya, ari praméswarina Ratu Purbamanah. Kawentar raja anu adil tur wijaksana, nepi ka karajaanana subur mamur, rayatna senang taya kakurang.

Sanajan kitu, raja jeung praméswarina can ngarasa bungah. Ari sababna, raja can diparengkeun boga turunan. Mangtaun-taun kawin, praméswari henteu baé kakandungan. Padahal rupaning tarékah geus dilaksanakeun.

Antukna, nurut kana pelengan kokolot karajaan, Kangjeng Raja tatapa di hiji guha nu aya di Mégamendung. Kahayangna kabiruyungan. Teu lila ti harita, praméswari kakandungan.
Halaman selanjutnya 1 2 3
Tags : Dongeng Sasakala Talaga Warna Kabupaten Bogor Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Gunung Sinabung Erupsi, Tinggi Kolom Abu Capai 1500 Meter

JMN Channel

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

tag populer

unduh aplikasi