JMN Channel


Carita Rayat Bogor: Sasakala Talaga Warna

Talaga Warna di Kabupaten Bogor. (Foto: Netralnews)

Sanggeus salapan bulan, praméswari ngalahirkeun orok awéwé. Orok geulis tur lucu, sarta dingaranan Nyi Ajeng Gilang Rinukmi, anu sok disebut ogé Putri Ayu Kancana Wungu.

Putri Ayu kacida diwowoy jeung dipikanyaahna ku Kangjeng Raja katut praméswari. Sagala kahayangna taya nu dipungpang. Kawantu anak anu kacida dianti-antina. Antukna Nyi Putri jadi budak nu ogoan tur loba kahayang.

Baca Juga:

Keren, Para Pemuda di Mekarsari Purwakarta Bisa Rubah Sampah Jadi Cuan

Ini Keluh Kesah Pelaku Usaha Saat Wisata Danau Toba Sepi Pengunjung



Nincak sawawa, adatna henteu robah, malah beuki tambah. Karesepna maké nu sing sarwa éndah, dipasieup ku emas inten berlian. Kageulisanana beuki témbong jeung moronyoy, jadi pamujian sapangeusi nagri.

Dina hiji mangsa, Kangjeng Raja ngayakeun pésta milangkala Putri Ayu, putri hiji-hijina anu kacida dipikanyaahna. Kangjeng Raja méré hadiah kongkorong warna-warni tina rupa-rupa emas inten berlian.

Tapi, Nyi Putri teu daék nampa éta hadiah, sabab henteu saluyu jeung kahayangna. Éta kongkorong téh dipiceun. Dialungkeun nepi ka emas inten berlian téh awur-awuran. Nempo kitu, indungna ceurik, ngarasa nalangsa ku hiji ku dua.
Halaman selanjutnya 1 2 3
Tags : Dongeng Sasakala Talaga Warna Kabupaten Bogor Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Begini Cara Polisi di Cugenang Cianjur Berantas Covid-19

438 Aset Pemkot Bandung Telah Disertifikasi, Sudah Aman?

Mangga Jenis Ini Ternyata Oleh-oleh Khas Danau Toba

JMN Channel

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

tag populer

unduh aplikasi