Miéling Oto Iskandar di Nata “Si Jalak Harupat” ti Bojongsoang

Makam Oto Iskandar di Nata di Pasir Pahlawan (Foto: Ayo Bandung)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Bulan Maret téh bulan anu istiméwa pikeun urang Sunda mah. Ari sababna, nya dina bulan Maret lahirna salasaurang pahlawan nasional ti Tatar Sunda téh.

Baca Juga:

Pohon Besar Di Cicalengka Tumbang, Jalan Lumpuh Total

Warga Nagreg Dikejutkan Mayat Mr. X Di Kebun Jagung



Jenenganana R. Oto Iskandar di Nata, dibabarkeun kaping 31 Maret 1897 di Désa Bojongsoang, Kabupatén Bandung.

Anjeunna toh pati jiwa raga merjoangkeun kamerdékaan bangsa jeung nagara Indonésia sangkan leupas tina penjajahan Walanda.

Kalawan jiwa teuneung-ludeung, Pa Oto nandeskeun dina sidang Déwan Rayat (Volksraad), yén Pamaréntah Kolonial Walanda ukur boga dua pilihan: naha rék masrahkeun kamerdékaan ka bangsa Indonésia atawa hayang ngadagoan diusir.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4
Tags : Oto Iskandar di Nata Pejuang Nasional Bojongsoang Kabupaten Bandung Si Jalak Harupat Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Proyek Insinerator Di KBB 'Dicuekin' Perusahaan Swasta

SOR Si Jalak Harupat Bakal Jadi Pemusatan Pembinaan Prestasi

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi