JMN Channel


Asal-usul Kecap Ngaran Pakakas anu Aya di Imah

Rupa-rupa pakakas rumah tangga. (Foto: Net)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Basa anu hirup salawasna robah nuturkeun kamekaran jaman. Hal anu biasa tur kacida wajarna. Kamekaran téhnologi gedé pisan pangaruhna kana kamekaran basa. Tong jauh-jauh, ayeuna mah urang nyaritakeun barang anu aya di sabudeureun imah wé.

Baca Juga:

Beredar Surat Edaran Penerima Bantuan Pesantren, Kemenag: Itu Palsu

Serang Hotel dan Kantor Leasing di Karawang, Polisi Tetapkan Tiga Tersangka



Barudak ayeuna bisa jadi geus loba anu teu apaleun kana téko atawa poci, sabab geus carang dipaké, malah bisa jadi geus euweuh barangna di imahna gé. Fungsina geus diganti ku dispénser jeung galon. Lila-lila kecap téko jeung poci bakal kapopohokeun. Les wé leungit. Kasilih ku kecap anyar dispénser jeung galon.

Saenyana, ngaran barang anu salila ieu aya di imah urang ogé loba anu asalna tina basa deungeun. Basa anu bisa jadi asalna ti nu miboga éta barang. Asup ka urang Sunda, katut jeung ngaran-ngaranna, ngan diucapkeunana diluyukeun jeung létah urang Sunda.

Bisa jadi ayeuna mah barangna ogé geus carang deuih, mungkin geus euweuh, tapi kungsi aya tur dipikawanoh sarta diparaké ku urang Sunda.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Tags : Etilomologi Asal-usul Kecap Pakakas Rumah Tangga Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Tips Olahraga Zumba Bagi Pemula Yang Penting Untuk Diketahui

Ini Manfaat Menyanyi Bagi Kesehatan Yang Jarang Orang Ketahui

Tiga Tips Menggelar Pernikahan di Rumah Agar berjalan Lancar

JMN Channel

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

tag populer

unduh aplikasi