aqua

Asal-usul Kecap Ngaran Pakakas anu Aya di Imah

Rupa-rupa pakakas rumah tangga. (Foto: Net)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Basa anu hirup salawasna robah nuturkeun kamekaran jaman. Hal anu biasa tur kacida wajarna. Kamekaran téhnologi gedé pisan pangaruhna kana kamekaran basa. Tong jauh-jauh, ayeuna mah urang nyaritakeun barang anu aya di sabudeureun imah wé.

Baca Juga:

Ngawangun Kampung Sunda, Mimitina tina Cai

Upacara Adat Kawin di Priangan Baheula



Barudak ayeuna bisa jadi geus loba anu teu apaleun kana téko atawa poci, sabab geus carang dipaké, malah bisa jadi geus euweuh barangna di imahna gé. Fungsina geus diganti ku dispénser jeung galon. Lila-lila kecap téko jeung poci bakal kapopohokeun. Les wé leungit. Kasilih ku kecap anyar dispénser jeung galon.

Saenyana, ngaran barang anu salila ieu aya di imah urang ogé loba anu asalna tina basa deungeun. Basa anu bisa jadi asalna ti nu miboga éta barang. Asup ka urang Sunda, katut jeung ngaran-ngaranna, ngan diucapkeunana diluyukeun jeung létah urang Sunda.

Bisa jadi ayeuna mah barangna ogé geus carang deuih, mungkin geus euweuh, tapi kungsi aya tur dipikawanoh sarta diparaké ku urang Sunda.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Tags : Etilomologi Asal-usul Kecap Pakakas Rumah Tangga Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Bebegig Sukamantri, Ragag-Rigig Seni Hélaran ti Ciamis

Kasenian Sunda Nungtut Laleungitan

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi