aqua

Asal-usul Kecap Ngaran Pakakas anu Aya di Imah

Rupa-rupa pakakas rumah tangga. (Foto: Net)

Pelés, plés, asalna tina basa Belanda ‘flesch’, botol leutik.

Pengki, asalna tina basa Cina ‘pun ki’, ngaran wadah tina anyaman awi paranti nampanan atawa nandéan runtah nu disapukeun; kiwari aya anu dijieun tina pelastik.

Baca Juga:

Jaat Lalab anu Luhur Ajén Gizina

Usum Panén di Priangan Baheula



Pispot. asalna tina basa Belanda ‘pisspot’, sarupa wadah siga panci paranti kiih ti peuting di jero imah.

Poci, asalna tina basa Belanda ‘potje’, pot leutik. Kiwari ngandung harti: téko tina beling, taneuh atawa séng, paranti nyeduh entéh.

Pot, asalna tina basa Belanda ‘pot’, wadah melak tutuwuhan keur hiasan.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Tags : Etilomologi Asal-usul Kecap Pakakas Rumah Tangga Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Babaritan di Pangandaran, Karawang, jeung Kuningan

Asal-usul jeung Papasingan Lalakon Carita Wayang

Palasipah Suten: Di Dunya Mah Euweuh nu Jago

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi