Live Stream Bandung 132 TV


Baheula, Sumedang Ku Wisatawan Dunya Disebat Itali Ti Beulah Wétan

Dina tungtung taun 1930-an, Tuan Kerkhoff aprak-aprakan mapay pilemburan Sumedang.

Penulis: Wijnand Kerkhoff

Priangan mah ukur kaéndahan. Ari Sumedang, ku wisatawan dunya mah disebutna "Itali ti beulah wétan". Dina tungtung taun 1930-an, Tuan Kerkhoff aprak-aprakan mapay pilemburan Sumedang. Hasil motrétna digundukkeun dina ieu buku, jadi gambar-gambar nu éndah cék alam harita, jeung matak waas cék alam ayeuna.

Baca Juga:

Kebakaran Hanguskan Gudang Sablon Di Jakbar, Kerugian Ditaksir Hingga Rp 250 Juta

Pemkot Tasikmalaya Berencana Uji Coba Sekolah Tatap Muka pada 26 April



Di Sumedang, para wisatawan mangsa harita tinemu jeung katingriman. Maranéhna nyaksian pasawahan nu héjo lémbok, pagunungan nu beueus ku ibun, jeung rahayatna nu soméah tur getol digawé.

Ari Tuan Kerkhoff, tayohna téh resep naker nyukruk pakasaban urang Sumedang. Méh saban nu digawé kapapay, ti mimiti patani, padagang, tukang karajinan, tukang nyadap, pabrik minyak séréh, pabrik oncom, palédang, nu nyieun bilik, jrrd.


Halaman selanjutnya 1 2
Tags : Etilomologi Sumedang Sunda Baheula Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Pemkab Cirebon Targetkan Bebas Perilaku ODF di Tahun 2024

Soal Dana PEN, DPRD Ingatkan Pemprov Jabar Hati-hati

JMN Channel

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

tag populer

unduh aplikasi