aqua

Baheula, Sumedang Ku Wisatawan Dunya Disebat Itali Ti Beulah Wétan

Dina tungtung taun 1930-an, Tuan Kerkhoff aprak-aprakan mapay pilemburan Sumedang.

Penulis: Wijnand Kerkhoff

Priangan mah ukur kaéndahan. Ari Sumedang, ku wisatawan dunya mah disebutna "Itali ti beulah wétan". Dina tungtung taun 1930-an, Tuan Kerkhoff aprak-aprakan mapay pilemburan Sumedang. Hasil motrétna digundukkeun dina ieu buku, jadi gambar-gambar nu éndah cék alam harita, jeung matak waas cék alam ayeuna.

Baca Juga:

Tragis, Pria Di Sukasari Sumedang Ini Tewas Dibacok Di Masjid

Wabup Sumedang: Hayu Ah Urang Kudu Kompak



Di Sumedang, para wisatawan mangsa harita tinemu jeung katingriman. Maranéhna nyaksian pasawahan nu héjo lémbok, pagunungan nu beueus ku ibun, jeung rahayatna nu soméah tur getol digawé.

Ari Tuan Kerkhoff, tayohna téh resep naker nyukruk pakasaban urang Sumedang. Méh saban nu digawé kapapay, ti mimiti patani, padagang, tukang karajinan, tukang nyadap, pabrik minyak séréh, pabrik oncom, palédang, nu nyieun bilik, jrrd.


Halaman selanjutnya 1 2
Tags : Etilomologi Sumedang Sunda Baheula Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Wartawan Rayakan HPN 2019 Bareng Kapolres Sumedang

Satreskrim Polres Sumedang Ringkus 9 Pelaku Pencurian

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi