aqua
tag "Toponimi%20Purwakarta"

Sausap-sausap Toponimi Purwakarta (11): Kembar Sari Suka Mekar

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah Salian ti Gedong Kembar, tétéla di Kabupatén Purwakarta ogé aya sawatara désa kembar. Maksud téh anu sarua pisa ...

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (10): Ngala Lauk di Parakan

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah Kalangenan ménak baheula, salian ti moro téh nya éta marak. Marak téh nyaatan sabagian walungan atawa susukan p ...

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (9): Ngalongok Kebon jeung Sawah

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah Baheula mah waktu masih kénéh lalega, can gegek padumukna, loba kebon jeung sawah di Purwakarta téh. Kiwari s ...

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (8): Maluruh Gunung-gunung

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah Tong sok nganggap énténg kana toponimi, sakapeung mah sok aya kabéjakeunana. Dua taun ka tukang warga til ...

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (7): Ngajajah Milangan Tegal

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah Tegal téh istilah géografis basa Sunda anu ngandung harti “tanah lega sarta rata nu sabagian gedé pinuh ku juku ...

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (6): Ngajugjug Curug-curug

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah Curug téh istilah géografis basa Sunda anu ngandung harti “cai walungan anu turun kana jurang”, basa Indonésian ...

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (5): Mapay Lebak, Legok, jeung Landeuh

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah Di Kabupatén Purwakarta aya ngaran tempat lebak, landeuh, jeung legok. Ngan henteu sakumaha lobana saperti pasi ...

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (4): Malipir Ngalingling Pasir

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah Di Kabupatén Purwakarta loba pasir, gunung, jeung legok. Lolobana di sisi beulah kidul jeung wétan. Parat ti Ka ...

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (2): Mimitina tina Babakan

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah Di Purwakarta kacatet aya 41 tempat anu maké ngaran “babakan”. Bisa jadi leuwih mun teu diwatesanan sarébu (n ...

Toponimi di Purwakarta: Ti Kampung Krajan ka Goréntél Méén

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah Toponimi téh élmu basa anu maluruh asal-usul ngaran tempat. Ngaran hiji tempat téh raket patalina jeung sajar ...

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi